perjantai 3. joulukuuta 2021

3.luukku (Shop DOM:n olutjoulukalenteri)

3. Luukku


Mitä tuli: Täysin uusi tuttavuus, ei herättänyt minkäänlaisia yhdistäviä ajatuksia päässäni, mutta herätti ulkonäöllään ja etikettien tekstillä jonkunlaisen mielenkiinnon. Perinteistä Skottilaista siideriä, Thistly Crossin Ginger cider 4,0%. Inkivääri ei ole omia lemppareita missään muodossa ja tämä  kyseinen luukun sisältö taitaa olla ehkä ensimmäinen kerta, kun sitä siiderissä tulen maistamaan.

Miltä maistui: Annetaan juoman hetkinen viilentyä ja maistellaan iltapäivästä, illasta sitten taas päivittyy tänne, mitä mieltä siideristä olin.

Juoma sai riittävän viileysasteen ja kaatui lasiin kauniin kultaisen keltaisena, jotenkin väriltään hyvin kirkas, kiiltävä ja houkutteleva. Arvioimista saattaa nyt suhteellisen kova flunssa vaikeuttaa, mutta en löytänyt makumaailmasta oikein lainkaan makua. Ihan hitusen sieltä voi hyvällä mielikuvalla inkivääriä ja omenaa löytää. Toisaalta tekee sidukasta hyvin helpon juotava, kivat pienet kipristävät hapot ansaitsevat plussan.

Shop DOM:n olutjoulukalenteri on  kolmen avatun luukun jälkeen onnistunut mielenkiinnon herättämisessä, yllätyksellisyydessä ja omien makutottumusten laajentamisen ja sivistämisen päivittämisessä. Tulee kuitenkin hieman aina googleteltua uusien juomien valmistaneita panimoita ja luettua niistä samalla, kun tänne päivittelen. Toiveena on kalenterin suhteen tietenkin vielä se, että sieltä tulisi vastaan joku WAU - efektin antava olunen, mutta tämän toiveen toteutumisen suhteen olen hennon varovainen. Päivemmällä siis päivittyy vielä tänne tuo miltä maistuu osio. Sairilan Olutseuran toivottaa juuri sinulle maistuvaa joulukuun kolmatta.