keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Pikkulinnun Riti Rati Gose 3,5%

 

Kanavan Panimo, tuo mielenkiintoinen Karlstedtin veljesten johtama Vääksyläinen käsityöläispanimo, kunnianosoitus hyvälle oluella ja ruualle. Mikä tästä tekee mielenkiintoisen? Onhan taustalla oleva tarina hieno ja arvostettava, mutta heidän oluet tekevät tästä panimosta mielenkiintoisen.

Oluet on monesti maustettuja, hieman erilaisia ja tältä osin mielenkiintoisia sekä etiketeiltään mieleen painuvia. Oluen nimi ei jää kenellekään epäselväksi jos heidän olutpulloja kädessään pyörittelee. Sairilan olutseuralla sattui olemaan olutjoulukalenterista jäänyt Kanavan Panimon Pikkulinnun Riti Rati Gose kaapissa ja oli aika tämän oluen kaatua lasiin.

Olut on todella tumma väriltään, tästä syystä (mahdollisesti) olin aistivinani colan tuoksuja, mikä valitettavasti oli väljähtyneen colan tuoksu. Tyylilajinsa gosen edustajana tämä kyseinen olut oli onnistunut hyvin. Makumaailmaltaan aiheutti lähinnä hieman ihmetystä, kun ei oikein saanut kiinni mistään. Jälkimaussa olin löytävinäni hieman makeutta, goselle tyypillistä suolaisuutta sekä pienoista maltaisuutta. Loppujen lopuksi olut oli laadulla tehty, mutta makumaailma aiheutti liiaksi itselleni hämmennystä ja näin ollen jäänee minun ainoaksi maisteluksi kyseisestä oluesta.