torstai 4. helmikuuta 2021

Olutrintamalla hienouksia #2

Kuten aikaisemmassa postauksessa lupailimme, niin seuraavana Sairilan Olutseura haluaa nostaa esiin Kuopiolaisen RPS Brewingin The Darkest Hour Chocolate Stoutin. Aikaisemmin esitelty Tujun Wild Barrel Seriesin Lycantrophy oluen tavoin, myös RPS julkaisi oluen loppuvuodesta joulun alla. Molempien panimoiden oluet julkaistiin pullokoossa 0,75l ja ovat selkeästi vastaus suomalaisten olutharrastajien pitkään odottamiin ja jo maailmalta tutuiksi tulleisiin "keräily" oluiden sarjaan. Esiteltävänä nyt oleva olut on pullotettu äärimmäisen upean muodon omaavaan pulloon ja on kaikin puolin ulkonäöllisesti arvokas ja edustava. Ehdottomasti jokaisen olutharrastajan olisi saatava osansa tästä oluesta, valitettavasti oluen rajallisen saatavuuden vuoksi se lienee mahdotonta. The Darkest Hour on saatavilla ainoastaan panimon omasta myymälästä.

The Darkest Hour 7% on ensimmäinen RPS:n julkaistu olut, jolla on hyvin rajallinen saatavuus. RPS lupailee Facebookissaan oluen olevan maistuvan suklainen, mutta tasapainoinen stout. Olutta on julkaistu ainoastaan 952 pulloa ja jokainen niistä edustaa suomalaisen panimo toiminnan käsityöläisyyttä. Nimittäin jokainen näistä pulloista on käsin täytetty, korkitettu, etiketöity sekä käsin numeroitu. Panimolla oli toimitushankaluuksia joulun alla korkkien päälle sulatettavan vahan suhteen, joten oletettavaa on että vahan saapuessa myytävä kokonaisuus vain ja ainoastaan kaunistuu.


Sairilan Olutseura ei ole vielä korkannut tätä(kään) olutta, joten tästäkin seuraa tulevaisuudessa uusi postaus, kun maistamisen aika koittaa. Seuraavana olutmaailman hienoutena Sairilan Olutseura palaa jälleen Tujun Wild Barrel Seriesin pariin ja esittelee heidän toisen julkaistun oluen, The Thronen 6%.