keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Fire Catcher 3,5% & Shy Giant 4,7%

 

Sairilan Olutseuralle suositeltiin maisteluissaan matkaamaan Englantiin ja tutustumaan Wychwood Breweryn oluisiin. Näinhän myö tehtiin ja kaupasta haettiin kaksi heidän olutta, Fire Catcher 3,5% oli tyyliltään Golden Ale ja Shy Giant 4,7% Amber Ale. Panimo on varmasti monelle tutumpi Hobgoblin oluistaan.

Fire Catcher on maltillisella alkoholin määrällä varustettu raikas ja hyvin maukas golden ale. Omaan suuhun taittui hieman myös makeaan, kuten monesti golden alet itselläni ja olinkin löytäväni hieman hunajaisuutta tästä oluesta. Matalasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta olut oli hyvä ja maukas, onnistunut olut kaikinpuolin. Hyvä ensi puraisu tähän uuteen tuttavuuteen panimomaailmalta ja muistutus jälleen siitä, ettei hyvässä oluessa tarvitse aina olla isoa alkoholiprosenttia ollakseen maistuva, onnistunut ja laadukas olut.


Toisena Wychwood Breweryn oluena oli Shy Giant, jossa alkoholipitoisuus oli meille suomalaisilla hyvin tuttu 4,7%. Alkumaku pääsi perhana yllättämään ja hetken pettymyksen metallinen maku sai mieleni mustiin, mutta onneksi se taittuikin lähes saman tien hyvin miellyttäväksi. Oluen kaunis väri on tyypillistä Amber Alea ja ehdottomasti maistuva olunen oli tämäkin.

Sairilan Olutseura painaa Wychwood Breweryn tiukasti mieleensä niin nimenä kuin etikettien visuaalisuudestaan ja jatkossa ehdottomasti maistelee tämän panimon oluita jos vastaan tulee, esim. Hobgoblin oluita on Suomesta saatavilla hyvin.

Sairilan Olutseura suosittelee näitä oluita sekä kyseistä panimoa tältä pohjalta, kippis!