keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Double Dry Hopped Double Ipa 7,5%

 

Mallaskosken panimolta harvoin pääsee markkinoille heikkolaatuisia oluita, eikä tällä kertaa Sairilan Olutseuran maisteluun päätynyt Double Dry Hopped Double Ipa 7,5% tehnyt siinä poikkeusta.

Itselläni Ipan maistelut ovat hyvin kausiluonteisia, viime aikoina ipat ei ole olleet oikein maullaan ja siitä syystä tämä pullo vietti jääkaapissa luvattoman pitkään. Tupla kuivahumaloitu tupla ipa ei nostattanut kiinnostusta olutta kohtaan. Tartuin kuitenkin rohkeasti härkää sarvista ja tartuin pulloon. Itsehän se on pirunsa kesytettävä ja tämä osoittautuikin siinä suhteellisen helpoksi sekä maistuvaksi tavaksi.

Oluesta Mallaskosken laadukkuus huokui, olut oli hedelmäisen raikas, juuri sellainen mitkä nykyään on niitä itselleni maistuvia ja niitä aina etsii sekä toivoo löytävänsä. Valitettavasti niitä ei aina löydy ja lasiin kaatuu sappinesteen kitkerä ipa mikä vie taas kiinnostukseni toisiin olutlaatuihin.

Tämän oluen kanssa tuo on kuitenkin kaukana, hyvä niin. Hieman jonkunlainen pieni sivumaku paikkapaikoin häiritsi, mutta kuitenkin oluen maistelu käänsi suupielet hymyyn. Sairilan Olutseuran suosittelee.