keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Thora The Red Queen Berry Batch 4,9%

Hopping Brewstersin Thora The Red Queen Berry Batch 4,9% on olut, jota minulle suositeltiin jokunen vuosi sitten, kun aloittelin enemmän mielenkiinnolla maistelemaan oluita ja olin tämän hienon ja jalon harrastamisen alkumetreillä. Tuolloin olut kuitenkin jäi kauppaan ja vuosia tämän jälkeen kesälomareissulla kaupan hyllyillä kohdattiin, joten olihan se tarttuva vuosien takaiseen suositukseen ja maistettava.

Gruit ei juurikaan oluttyylinä kaadu lasiini kovinkaan useasti vaikka monesti pidänkin niistä. Tämä kyseinenkin olut hiveli makuaisteja lähestyen ihan huippuoluen titteliä, mutta jokin tässä kuitenkin hieman tökkäsi vastaan. Olen suuri happamuuden ja punaisten marjoen ystävä ja niitä tästä kiitettävästi löytyi omaan makuuni, mutta joltain osa-alueelta tämä olut jätti liikaa kysymysmerkkejä. Hetken maisteltuani ja asiaa pohdittuani päädyin siihen, että hieman rohkeammat hapot olisivat saattaaneet tämän oluen nostaa ns. maaliin ja viedä sinne huippuoluen titteliin, mutta olisiko tämä sitten enää gruit tyylille uskollinen? Loppujen lopuksi kuitenkin hyvin mukava ja erilainen olutkokemus.

Sairilan Olutseura suosittelee syksyn tullen tarttumaan rohkeasti uuteen panimoon, pulloon tai tölkkiin. Esim. Oktoberfestin oluita on pilvin pimein ja siinähän on mitä mainioin teema maisteluun, kippis.