sunnuntai 26. syyskuuta 2021

"Vähän Tuonelaa, ripaus Rakuunaa ja kasa mustaa huumoria"

 

Kuva: Kulttuuritila Nuijamiehen sivuilta

Lappeenrannasta jälleen kajahtaa. Tällä kertaa ei uuden pullotteen muodossa vaan oluttaidenäyttelyn muodossa. Panimoyhtiö Tuju tekee olutrintamalla jälleen jotain uutta ja jopa odottamatonta. Heidän etikettien visuaalisuus on monesti taidetta, jossa on selkeästi käytetty ajatusta, paikallistuntemusta ja ne kumpuaa rakkautta iloista Etelä-Karjalaa ja varsinkin kotikaupunkia Lappeenrantaa kohtaan. Lappeenranta, eli Lepra jossa streittaritkin dokaa oli aikoinaan hyvinkin tuttu sanonta ja oletettavasti Tuju ei tämän sanonnan vääräksi todistamisessa ole ainakaan helpottanut.

"Vähän Tuonelaa, ripaus Rakuunaa ja kasa mustaa huumoria" -nimeä kantava näyttely on koostanut Panimoyhtiö Tuju yhdessä heidän etikettien kuvittajien kanssa, Samu Koskisen, Ville Vuorisen ja Nalle Mielosen kanssa. Näyttelyn avajaiset ovat 2.10.2021 klo 16.00 ja näyttely on esillä Kulttuuritila Nuijamiehessä koko lokakuun. Avajaiset juontaa Tujun Jukka Mononen ja juonnettu osuus alkaa klo 16.15, avajaisissa keskustelemassa kuvittajat ja aiheena keskustelussa on "minkälaista on tehdä työtä kaupallisen toimijan ja oman luovuuden ristitulessa". Varmasti mielenkiintoiset avajaiset tulossa ja näyttely itsessään on loistoidea, koska Tujun kuvitukset ansaitsevat päästä esille muutoinkin kuin vain pullojen ja tölkkien kyljissä. Näyttely on kaikille maksuton.

Sairilan Olutseura suosittelee sivistämään itseään käymällä taidenäyttelyssä (tässä kyseisessä), jonka jälkeen voi paukutella henkseleitä kultturellina ja varsin sivistyneenä ihmisenä. Oluen juojat eivät enää ole viininlipittelijöiden alempaa kastia vaan sivistynyttä kansakuntaa, yhteiskuntamme vankka perusta!