keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Mikkeller + Olaf Tap Takeover maistelut

Edellisessä postauksessa kerroin paikallisen Bar Domin hanat valtaavan tanskalaisen Mikkeller panimon oluet ja samalla tarjolla on myös heitä Suomeen maahantuovan Olaf Brewingin tuotteita. Ehdin tuolla piipahtamaan ja maistamaan muutamia oluita Mikkelleriltä, Olaf jäi tällä kertaa maistamatta koska Mikkellerin lisäksi baarista löytyi Warpigsin oluita mihin minulle on ollut suuri kiinnostus ja rakkaus siitä asti, kun pääsin käymään paikan päällä Kööpenhaminassa ollessani. Kerrotaan niistä oluista täällä myöhemmin.

Maistelu seurakseni sain toisen Sairilan Olutseuran jäsenen ja olipas mukava pitkästä aikaa olla ihmisten ilmoilla, maistella laadukkaita oluita toisen harrastajan kanssa ja hieman spekuloida niitä ja jutustella aiheen ympärillä. Hanassa Mikkellerin oluita oli 4 erilaista tuona päivänä tarjolla ja maistoin ne maistelusettinä kaikki pois. Kuvassa oluet järjestyksessä vasemmalta oikealle ja kaikki Mikkellerin oluita. Burst Ipa 5,5%, Heated Seats 4,9% Neipa/Hazy Ipa, Staff Wizard 5,0% Berliner Weisse (Mikkeller San Diego) ja Havnesaeson 6,0% Saison. Mukavaa oli myös tällainen tap takeover täälläpäin, toivottavasti joskus uudestaan vastaavia ja hanasta löytyisi jotain harvinaista, todella pienen erän erikoisuutta. Kiitos Dom!

Burst Ipa 5,5%: Tämä oli helppo Ipa, jonka maussa oli tunnistettavissa Mikkellerille ominaista makumaailmaa. Tällä oli mielestäni hyvä aloittaa ja itseään hieman herätellä maisteluun.

Heated Seats 4,9%: Pint Pleaseen olutta lisätessäni törmäsin siihen ongelmaan, etten ihan satavarmaksi pystynyt sanomaan, oliko tämä varmasti täysin sama olut. Lähinnä prosenttiosuudet eivät täsmänneet ja vaikka yritin googletella sekä katsoa monien ylistämää toista globaalisti suosittua olut sovellusta, niin varmuuteen en päässyt. Olut itsessään oli raikas tuttavuus, mukavasti makua sisältävä olut. Ei tuolla oluella vielä kuuhun päästy, mutta täytti paikkansa toisena maistelusetissä vallan mainiosti.

Staff Wizard 5,0%: Kaksi viimeisintä olutta myös olivat ne, jotka eniten ennakkoon herättivät mielenkiinnon. Tämä kyseinen Berliner Weisse oli Mikkellerin rapakon takaista tuotantoa San Diegosta. Mielestäni myös hieman poikkesikin ominaisesta makumaailmasta. Ensipuraisulla mieleeni tulvahti hyvin vahvasti hunajan mukana olo, vaikka ei sitä kuitenkaan tainnut tässä olla. Olut oli mielenkiintoisen veikeä, hieman makeutta ja maltillisen hapan Berliner Weisse. Tätä olutta sai maistella useamman kerran ihan ajatuksen kanssa, aina siitä löytyi jotain pientä vivahdetta uutta, maut pyöristyivät ja taittuivat eri tavalla. Oli mukava olut maistella.

Havnesaeson 6,0%: Tätä Saisonia oli kypsytelty 12kk, herätti mielenkiinnon. Olut oli miellyttävä ja omaan suuhun maistuva Saison. Pienet kivasti kipristelevät hapot, jotka ei kuitenkaan jäänyt suuhun viipyilemään. Sopivasti hapan ja jos nämä neljä olutta pitäisi pisteyttää tai arvojärjestykseen laittaa, niin tämä olisi ehdoton ykkönen.

Tämän  jälkeen iltaa jatkettiin vielä aikasemmin mainittujen Warpigsien oluiden parissa ja mahtui iltaan myös yksi Lambic, Fat Lizardia ja Tujulta ennen maistamaton herkku. Palataan niihin tuonnempana, kippis!