maanantai 6. joulukuuta 2021

6.Luukku (Shop DOM:n olutjoulukalenteri)

 6. Luukku


Mitä tuli: Savonlinnalaisen Olaf Brewingin Olaf's friendly winter ale 5,0%. Tämä oli Shop DOM:n olutjoulukalenterista ensimmäinen aikaisemmin maistamani olut, mutta silti tämä ei aiheuttanut pettymystä. Aikaisemmin, kun tämän maistoin olut oli viallinen, siinä ei ollut lainkaan hiilihappoja. Tein siitä tuolloin reklamaation ja panimo hoiti yhteydenpidon ja asian hienosti, kiitos siitä. Tuolloin päätin, että tälle oluelle tulee antaa uusi mahdollisuus, siksi tämän päiväinen luukun sisältö aiheutti pienoista jännitystä, mutta myös mahdollisti tämän revanssin ja antoi uuden mahdollisuuden tälle oluelle ja maistelulle.

Miltä maistui: Oluttölkkiä avatessa olut sihahti, kuten kuuluu. Lasiin kaataessa muodostui hyvin hentoinen vaahto, joka katosi samantien. Olut myös sihisi kaataessa, joten tältä osin tuntui kaiken olevan kohdallaan. Oluen makumaailma lähellä sitä, mitä tummalta winter alelta toivoo, pienoista paahteisuutta. Valitettavasti olut on loppujen lopuksi kuitenkin aika vaisu, hieman jopa vetinen. Tästä syystä, ei tästä oluesta tule omiin talven hetkiin sopivaa olutta, vaan jatkossakin niihin haen jotain hieman tukevampaa. Miellyttävää oli kuitenkin maistaa olutta tällä kertaa, kun se oli kunnossa ja laatu vastasi sitä mitä pitikin, harmi ettei olut itsessään ollut itselleni miellyttävä. 6. luukku takana ja jokaisen sisältö on ollut miellyttävä yllätys.

Sairilan Olutseura toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää. Juhlapäivän lasiin sopii hienosti suomalaisen pienpanimon tuote, kippis.