keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Que Pana Del Ismo 4,5%

Kuopiolainen Rock Paper Scissor Brewing Company, eli tuttavallisimmin RPS Brewing sekä stand-up koomikko Ismo Leikola on laittaneet hynttyyt yhteen ja julkaisseet oluen, joka kantaa tämän maailmanhauskimmaksi mieheksi vuonna 2014 valitun miehen nimeä. Yhteistyön hedelmiä saadaan maistella myös jatkossa, kun tarkoituksena on julkaista jo keväällä seuraava olut RPS:n ja Ismon juoma-katalogista. Mielenkiinnolla odotellaan mitä seuraavaksi tulee, mutta nautiskellaan ensin heidän julkaisema Que Pana Del Ismo 4,5%, joka on tyyliltään meksikolainen lager.

Etiketin "sin gluten, sin banda de corrion" tarkoittaa savoksi, että ei gluteenia - ei varpusparvia. Tällä viitataan ihmisen elimistön ja lähinnä vatsan toimintaan liittyviin seikkoihin. Ne jätettäneen nyt tässä postauksessa tarkemmin tarkastelematta ja keskitytään kyseiseen olueen. Oluthan on kaikkien tuntemien Sol tai Corona oluiden tyylinen, meksikolainen lager. Täytyy heti todeta, että oletan edellä mainittujen pitävän markkinoita vahvasti hallussaan tämän tyylisuunnan oluissa. Tämä yhteistyön tuotos mielestäni on ainoa Suomen markkinoilta maistamani varteenotettava haastaja sekä noiden kahden oluen valtaa horjuttava ja hyvä niin. Olut on siis tyylilajissaan laadukas sekä yksinkertaisesti vain hyvä. Kyseiset oluet ovat maultaan, rungoltaan sekä prosenteiltaan hyvin maltillisia, joidenkin mielestä liruja. Omasta mielestäni mukavia lipittely oluita esim. livemusiikkia kuunnellessa, grillatessa, kesän helteillä nautiskellessa tai esim. ruokaan yhdistettynä kuten kuvassa. Tämän tyylisillä oluilla on Suomessa kannattajakuntansa ja niille on oma paikkansa olutmarkkinoilla. Mielestäni ansaitusti myös tämä RPS:n olut kuuluu tuohon porukkaan, kotimaisuuden ja pienpanimo toiminnan vuoksi ainakin itse ostan jatkossa kyseistä olutta, kun mieleni tekee meksikolaista lageria.

Kuvassa oluen seurana on rapeaksi pannulla paistetut wrapit, toisessa täytteenä hieman kanaa ja toisessa nduja tahnaa sekä chorizoa. Väittäisin kyseisen setin olleen aika maukas ja hyvin yhteen toimiva, mukava kokonaisuus. Yhden pullon nautiskelusta ruuan seurana, en vielä kokenut muuttuvani maailman hauskimmaksi mieheksi, mutta oletan esim. 10 pullon jälkeen olevan hyvinkin paljon hauskempi, joten todettakoon tämän "iloliemen" toimivan varmasti myös siinäkin asiassa. Sairilan olutseura suosittelee ehdottomasti meksikolaisista lagereista pitäville tätä ehtaa suomalaista tuotetta sekä jättämään oikeille ammattilaisille tuon hauskuuden sekä suuremmissa määrissä oluiden juomisen (yhdellä kertaa).