keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Memories Of The Future 5,2%

Kuva: Flying Monkeysin nettisivuilta


Jokunen vuosi sitten bongasin jostain alan lehdestä pienen tarinan kanadalaisesta pienpanimosta nimeltä Flying Monkeys. Muistelisin tuossa kerrotun panimon startanneen ns. autotallipanimona ja siitä sitten kasvanut "hieman". Tarinan tarkoituksena oli varmasti myös edistää myyntiä, kun panimolta tuli tuolloin Alkon myyntiin muistaakseni kolme eri olutta, joista kalleimmalla oli hintaa joku 30-40€. Ajattelin tuolloin, että on siinä kaljalla hintaa, mutta olin kuitenkin tarinasta niin myyty, joten pakkohan se oli kyseistä panimoa päästä maistamaan. Kävin tuolloin ostamassa tulleista oluista kaksi, Juicy Ass 6,5% ipan ja The Chocolate Manifesto triple chocolate milk stoutin 10,0% joka oli tuolloin myynnissä pullossa komiassa pahvipakkauksessa. Ipa ei ollut niin mehukas kuin nimensä, mutta suklaastouttia säilyttelin viinikaapissani hieman reilun vuoden ja korkkasin sen jouluna, ihan uskomaton herkku. Oli todella makoisa olut ja tuolloin kiinnostuin entisestään tästä panimosta. Jätin tuolloin sen kalleimman Suomen markkinoille tulleen oluen ostamatta. Jälkikäteen olen muutaman kerran pohtinut, että olisiko pitänyt tehdä tuolloin toisin, en tiedä. Tämän jälkeen en törmännyt kyseisen panimon olusiin muutamaan vuoteen.

Olen aikaisemmin ja monesti täällä hehkuttanut Lappeenrantalaisen Panimoyhtiö Tujun toimintaa, niin heidän aivan loistavia oluita, kuin mainiota vieraskaappia. Tällä kertaa täydet pisteet menee heidän vieraskaapilleen, josta tammikuun alkupuolella löysin neljä erilaista Flying Monkeysin olutta. Kohtasimme siis jälleen ja kaikki oluttaivaan pullonkorkit olivat kohdallaan, koska käväisin juuri tuolloin muissa merkeissä Lappeenrannassa vierailemassa. Kahdesta ostamastani oluesta muistin ottaa kuvatkin, joten kerron niistä kahdesta hieman täällä blogissa. Tällä kertaa vuoron saa Memories Of The Future 5,2% fruited sour.

Tottahan toki ostamiini oluisiin liittyi paljon ja suuria ennakko odotuksia. Vieraskaapista löytämäni oluet loivat minuun myös pikkupoikamaista innostusta ja poltteli kovin olla maistamatta jotain niistä jo heti tuolloin. Tahdoin tuoda ne kotiin kylmään ja antaa oluille sekä itselleni, sen ennakko odotukset täyttävän mahdollisuuden nautiskella hyvinä hetkinä kyseiset oluet.

Boom! Voi pojat...kylläpäs sattui omaan makumaailmaan käypänen sour. Kirpsakat hapot ja niitä oli riittävästi. Tasapainossa olevaa makumaailmaa täydensi pieni marjaisuuden ja hedelmäisyyden vivahteet. Laadukas olut, jolle annoin 4,5/5 tähteä Pint Pleaseen arvioidessani ja nostan ehdottomasti kyseisen oluen sourien aatelistoon. Täytyy maistaa joskus toistekin, jos vielä kohdalle sattuu. Toivottavasti jatkossakin lentäviä apinoita sattuu oluen muodossa kohdalleni. Innolla odotan milloin ja missä kohtaamme jälleen, mutta unohtumaan tämä panimo ei pääse.