keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Valliolut 4,9%

Maisteluiden arkistoista kaivoin tällä kertaa "arvioitavaksi" Panimoyhtiö Tujun Valliolut 4,9%, joka on tyyliltään Californian steam beer. Maistellut olen tämän jo syyskuussa 2020 ja tuolloin olutta siemaillessa tein mielikuvamatkan Lappeenrannan linnoitusten takavalleille, jossa aurinko paistaa, musiikki soi ja ihmiset ovat iloisia sekä juomat laadukkaita. Maistui! Takavalleilla, jossa jonkun puun varjoissa onnellinen teinipoika kokee ensikertaa jotain, mitä niin moni teinipoika on kokenut aikaisempina vuosina. Paikka pysyy samana, vain vuodet vierii, sukupolvet vaihtuvat ja juomien laatu on noussut aivan toisiin ulottuvuuksiin niistä ajoista, kun tuolla itse istuskelin.

Hatun nosto ja kiitos Tujulle tuosta mielikuvamatkasta, nosti hymyn huulilleni ja oletettavasti hyvänmielen arvioon oluesta vaikutti tuo mielikuvamatkailu. Olut oli hyvin mukava, miellyttävä ja maistuva steambeer. Kesäisellä terassilla maistuisi hyvän seurueen läsnäollessa.

Minkähänlaisia mielikuvia ja matkoja tämän vuoden maistelut tuo tullessaan, toivottavasti yhtä mukavia ja todentuntuisia. Oluenmaistelu voi parhaimmillaan olla kokonaisvaltainen kokemus, kippis.