keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Pitkä juoma sour ale 6%

Edellisessä postauksessa kerroin taannoisesta Lappeenrannan reissusta, jossa tietenkin tuli käytyä Panimoyhtiö Tujun myymälässä sekä heidän maanmainiolla vieraskaapilla. Syy tuolloin heidän myymälään menemiseksi oli kuitenkin kuvassa näkyvä pöntössä myytävä tuoreolut, pitkä juoma sour ale 6,0%.

Muistaakseni Tuju tuolloin mainosti tätä verigreipillä maustettua sour aleaan mm. oluen ja lonkeron välimalliksi, ollen kuitenkin olutta. Ja taisi yksi mainoslause kuulua jotenkin näin..."jos olut olisi pitkä drinkki" ja tästä syystä tämän kyseisen tuotteen nimeksi tuli pitkä juoma. Olihan tuota "uutta ja kummallista" juomaa päästävä maistamaan, kun sitä silloin tuoretuotteena myymälässä oli.

Maistellessani pohdin tuota samaa, onko tämä lonkeroa, eiku jos olut olisi lonkeroa. Olut oli suhteellisen helposti kurlattava ja hieman mehumainen limu. Tuoksu oli hyvä sekä väriltään miellytti silmääni. Tujun laadukkuus tuli ilmi tästäkin "kokeilusta" ja oli miellyttävä juotava. Mukava tuoretuote, näitä itse pääsee niin harvoin maistelemaan, kun ei asustele paikkakunnalla.