keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Statum 5,3%

Mäntyharjulainen Nilkko Brewing on vietellyt täydellistä hiljaiseloa jo useamman kuukauden. Pikkulinnut on kuitenkin keväisen viserryksen ohessa kertoilleet, että kevään mittaan myös Nilkkon tuotanto käynnistyisi uudestaan. Tämä jos mikä olisi äärimmäisen hieno uutinen tämän seudun panimotoiminnalle. Sairilan Olutseura toivoo kaiken menevän hyvin ja tuotannon käynnistyvän, koska Nilkkon paikka on ansaitusti Suomen pienpanimoiden kartalla.

Sairilan Olutseuran (toistaiseksi) viimeinen maistama Nilkkon olut ei olekaan ihan mikä tahansa perusliru. Kyseessä on todella pitkäaikaisen suomalaisen skatekulttuurin pioneerin Statum Skateboardsin ja Nilkkon yhteistyöolut. Statum India Skate Ale 5,3%. Upean ulkonäön lisäksi olut on todella maistuva, kesään ja kesänharrasteisiin sopiva janonsammuttaja. Itse maistoin tämän oluen viime syksynä ja tuossa hetkessä lasiini kaatui pitkästä aikaa IPA, joka oli miellyttävä. Makumaailma oli loistavasti tasapainossa, olut oli raikas, hieman hedelmäisyyttä. Vaikka olut olit ipaksi helppojuotava, niin kuitenkin hienosti ipaksi tunnistettavissa ja poissa oli monen ipan liika katkero. Tämä oli hyvä olut, hienon yhteistyön tuloksena.

Sairilan Olutseura innolla odottaa, että onko kevään pikkulintujen visertelyissä perää ja päästäänkö vielä maistelemaan Nilkkon loistavia oluita, toivottavasti.