maanantai 28. maaliskuuta 2022

Nilkko Brewing tekee paluun

Mäntyharjulainen Nilkko Brewing vakiinnutti toiminnassa ollessaan ihan ansaitusti paikkansa Suomen panimokartalla. Sairilan Olutseura on seurannut Nilkkon toimintaa läheltä, koska on yksi lähimmistä panimoista. Kuitenkin viime syyskuussa panimo suljettiin tullin operaatiossa ja tämä oli todella kova kolaus Etelä-Savon pienpanimo toiminnalle. Huhuja liikkui ja pelko panimon lopullisesti sulkeutumisesta aika ajoin kävi ihmisten puheissa sekä ajatuksissa. Kiinniolo aika myös pitkittyi, eikä oikein kenelläkään tuntunut olevan varmuutta aukeaako panimo enää koskaan.

Tänään illasta töistä tultuani törmään Facebookissa Mäntyharjulaisen paikallislehden, Pitäjän uutisten julkaisuun, jossa Panimoyrittäjä Iiro nojailee panimolaitteistoon. Uutisesta en valitettavasti päässyt lukemaan kuin otsikon, mutta siitä selvisi jo kaikki oleellinen ja tämän vuoksi minut valtasi hirmuinen oluen jano. Jääkaapistani en tähän hätään löytänyt Nilkkon olutta, mutta lasiini kaadoin Lappeenrantalainen Tujun sitruksisen LPRHC Fest session ipan, joka oli kivasti pyöristynyt pitkäaikaisessa jääkaappi säilytyksessä. Ai niin se otsikko ja uutinen.

Panimoyrittäjä kertoo otsikon mukaan sairastuneen vakavaan masennukseen ja kulkeneen sumussa läpi viime vuoden. Rohkeasti tuo oman tarinansa julki ja haluaa oman tarinansa kautta tuoda tietoisuuteen mielenterveyden haasteiden kanssa häpeässä kulkemisen sekä kuinka  hän on pääsemässä jälleen työnsyrjään kiinni sekä hymyn palaavan kasvoille. Panimo aukeaa jälleen ja avajaisia vietetään kesäkuussa. VOI POJAT!!! Äärimmäinen hatun nosto Iirolle rohkeasta tarinansa julkituomisesta ja kuinka iloiseksi tulinkaan tuosta tiedosta, että Nilkko Brewing palaa Suomen panimokartalle ansaitsemalleen paikalle ja paikka aukeaa jälleen. Sairilan olutseura odottaa jo innolla kesäisen terassin tunnelmaa ja oluen kaatumista Taproomissa tuoppiin, kippis.