keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Long Hop 5,0%

Aika ajoin tulee fiilis, jolloin hakeudun lager olueiden pariin. Loppujen lopuksi tämä kaikkien tuntema ja monen ensipuraisu olueen on laadukkaasti tehtyä erittäin hyvä oluttyyli, joka sopii niin ruokapöytään kuin seurusteluun. Lagerilla on aina paikkansa, arjessa ja juhlassa, sekä ehdottomasti saunassa.

Jokunen tovi sitten törmäsin Fat Lizardin Long Hop 5,0% Motueka Lageriin. Kyseinen olut on humaloitu Uusi-Seelantilaisella Motueka humalalajikkeella. Tämä olut on ehkä siitä perus lagerista vielä askel ylöspäin ja humalointi oli aika reipasta. Rapsakka lager kuitenkin taittaa alun humaloinnin aiheuttaman hämmästyksen jälkeen hyvin miellyttäväksi olueksi. Tämän oluen voi nostaa niiden monien muiden Fat Lizardin onnistuneiden oluiden joukkoon. Laadukkuutta voi aina odottaa, kun käteen eksyy Fat Lizardin olut, harvoin niiden kohdalla on joutunut pettymään, jos koskaan.

Kevättä ja kesää kohti mennään, keveneekö oluet ja valtaako peruslager entisestään tilaa kallistettavissa tuopeissa? Olutpostissa kaavailtiin sourien pitävän pintansa, mutta monien vähä alkoholisten ja alkoholittomien nostavan päätään entisestään. Sairilan olutseura on maistellut myös holittomia viime aikoina mielenkiinnosta ja maistamista voitte lukea maaliskuun viimeisestä postauksesta.