keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Luostarin talvipolku 6,7%

Kevät on jo pitkällä ja suuresta lumimäärästä on vain kohta jäljellä märät läntit. Kaivoin muistini syövereistä (Pint Pleasesta ja koneelta) tänne postaukseen Fiskarsin panimon Luostarin talvipolku 6,7% Duppel olusen. Ei siis tähän aikaan vuodesta tule tuollaisia tuhteja talviolusia maisteltua, mutta silloin helmikuun alussa, kun tämän maistelin niin sopi vallan loistavasti ajankohtaan.

Olut oli mukavasti lämmittävä, kuten tyylilajista ja prosenteista voinee jo ennakkoon kuvitella. Tuon alkoholin määrän kyllä maistellessa huomioi, mutta ei liiaksi puskenut pintaan. Hetken olutta siemailtuani totesin oluen olevan hyvä ja alkoholin tuntevan vatsassa. Oluessa oli riittävästi makua ja maisteltavaa miellyttävällä tavalla, jälkimaku viipyili pitkään ja olut on erinomaisen hyvä talvisiin pakkasiltoihin.

Kevättä kohdin mennään, aurinko valtaa mielen ja saa ajatukset kääntymään kevyempiin lagereihin ja pilsseihin, sour olusiin. Ajatukset poukkoilee, mitä kaikkia herkkuja tuleva kesä tuokaan tullessaan. Toivottavasti hyvän terassikelin sekä maistuvia uutuuksia. Kippis.