maanantai 9. toukokuuta 2022

Olutseura Savon Malturit

BOOM...Mikkelistä pärähtää! Keskusteluja, ideoita, pohtimista ja pähkäilyä, mutta hiljaa hyvä tulee. Viime kesänä keskusteluja jo käynnisteltiin, loppuvuotta kohtaan ne vakavoitui ja kevään aikana alkoi tuntumaan jo todelta. Kevään aikana kutsuttuna kokoontui useamman kerran noin 10 hengen ryhmä, joita yhdistää olut. Ryhmässä oli tietoa ja taitoa kiinnostuksen, työn tai harrastelijan näkökulmasta. Tästä kehittyi ja syntyi uusi olutseura, Olutseura Savon Malturit.

Heidän Facebook sivuillaan kerrotaan näin. "Olutseura Savon Malturit on keväällä 2022 Mikkelissä perustettu olutseura, jonka tarkoituksena on edistää olutkulttuuria Savossa, saada lajin pariin uusia harrastajia sekä tuoda olutharrastamista tunnetummaksi sen kaikissa muodoissa.

Tarkoituksen toteuttamiseksi olutseura harjoittaa aktiivista toimintaa oluen ympärillä ja siihen liittyen. Olutseura Savon Malturit kokoontuvat kerran kuukaudessa viettämään "Maltureiden iltaa", kerääntyen maistelemaan tuota jaloa juomaa, olutta, ennalta sovittuun paikkaan. Tästä ilmoittelemme aina erikseen hyvissä ajoin, ajankohdan sekä paikan."


Juvalla järjestetään kesäkuun 18.päivä Savon pienimmät vestivaalit. Mainoksen mukaan tarjolla on Waahto Breweryn, Karvilan Panimon, Panimo Kiiskin, Nilkko Brewingin, Bar Domin ja Anora Oy:n myyntipisteet, joten laadukkaita juomia tässä uudessa tapahtumassa on varmasti tarjolla. Tapahtuma on myös mukava piristys tämän alueen oluttapahtumiin, niitä kun ei hirmusasti vielä tiedossa ole. Näyttää tuossa myyjien listassa olevan tuore Olutseura Savon Malturit, heillä ei välttämättä myytävää ole, mutta eiköhän mennä porukalla uuteen tapahtumaan ja Olutseuran jäsenistä varmasti saa juttu kaveria oluen ympärille sekä maistelutoveria.

Sairilan Olutseura on saanut ilokseen kuulla ja seurata alusta saakka Savon Maltureiden kasvutarinaa. Positiivista pöhinää, isoja ja pienempiä ideoita, tapahtumia ja mitä lie vielä onkaan tarjolla Olutseura Savon Maltureiden toiminnassa. Jäädään innolla odottamaan julkistamisia ja sitä on hyvä harjoittaa kylmää ja laadukasta olutta nauttien, kippis.