sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Surunpilaaja 4.7%

Oululainen Sonnisaari panimo on mielenkiintoinen tuttavuus, heidän marjaiset ja hedelmäiset oluet ovat varsin onnistuneita ja veikeitä. Panimon tuotteet ovat monesti myös tunnistettavissa etikettien väri -ja kuvamaailmasta sekä nimistä mitkä jäävät mieleen, esim. Mulkero.

Surunpilaaja 4.7% smoky kölsch, jälleen yksi mielenkiintoinen nimi. Pilaako pullossa oleva olut surun, jos sellaista kokee? Siihen en uskalla tämän yltävän, mutta olut suruun sopiva koska väriltään tummaakin tummempi ja miedosti savuinen.

Savuisuus hieman omaan makuun tunkkainen, mutta savun pyöreys ja pehmeys pelasti paljon. Savuisuuden kitkeryys olisi pilannut oluen täysin, joten onnistumisen puolelle tässä kallistutaan. Tällä kertaa olut kaatui kurkkuun suoraan pullosta saunanlauteilla ja makumaailman sekä mielikuvituksen avulla hetken pystyi ajatella savusaunan pehmeitä löylyjä.

Olut ihan kelpo suoritus, mutta oma mielipiteeni on, että ei kyseisen panimon parhaimmistoa vaikkakin suomalaisessa 'laidasta laitaan laatua' savuolutsarjassa puolivälin paremmalla puolella. Sairilan Olutseura leikki ajatuksella, että jos pidätte savuoluiden maistelut, niin ehdottomasti sinne kannattaa joukkoon valita myös tämä olut.