keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Sour Ale Rhubarb 4,0% (Special Brew)


Mäntyharjulainen Nilkko Brewing on selkeästi alkanut tutustumaan sour oluiden maailmaan ja niiden tekoa "harjoittelemaan". Heiltä on tullut special brew "nimellä" ulos nyt kaksi olutta. Joulua ennen tuli puolukkaa ja sitrusta sisältänyt sour, joka esiteltiin Nilkko Brewingin uutuudet postauksessa. Nyt muutama viikko sitten he julkaisivat raparperista tehdyn Sour Ale Rhubarb, special Brew 4,0%.

Sairilan Olutseura ehti muutaman pullon verran tätä kyseistä uusinta special brewia maistamaan, koska seuraavana päivänä julkaisusta tämä jo myytiin loppuun heidän verkkokaupassaan. Oletettavasti erä oli pieni ja tämän vuoksi vielä ajattelemme heidän harjoittelevan sour alen tekoa, jotta saavat niistä itseään varmasti tyydyttävän lopputuloksen, myynti näyttää käyvän jo näinkin ja hyvä niin.

Oluet ovat olleet suodattamattomia ja näin ollen lasissa herkullisen sameita, kuten kuvasta näkyy. Valitettavasti maku näissä on vielä hieman hakusessa, tämänkin kohdalla jälkimakuna tulee sellainen hiivaleipämäinen maku, mikä jyrää alun lupaavan makumaailman alleen. Tässäkin oluessa kirpsakat pienet hapot, mikä näissä on aina hyväksi ja omaan suuhun sopiva. Harjoittelua kannattanee jatkaa ja makua hio, jotta palaset loksahtavat täysin kohdalleen. Ei nämä lainkaan tuhoontuomittuja ole olleet. Sairilan Olutseura jää mielenkiinnolla odottelemaan seuraavaa special brewiä.