keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Karhu Summer Ale 4,8%

 


Karhu, Nalle-olut...kaikkien tuntema, omassa mökkikaveripiirissä selkeästi jopa markkinaykkös paikkaa pitävä. Onhan se perus kepuna mökkiolosuhteissa helppo kurlattava, perus mustan tölkin ulkonäkö miehinen ja karhuhan on metsämme kuningas. Toisaalta Karhu on jo ehkä hieman liian perus, liian tuttavallinen ja jopa tylsä?

Sairilan Olutseuran maistelussa kesää odotellessa saunanlauteilla oli Karhun Summer Ale 4,8%, joka on Golden/Blond Ale tyylinen summer ale. Nykyisen kaikilta isoilta oluen tuottajilta tulee kesälle oma kesäoluensa, mitkä ovat mukava piristys ja oletettavasti useammalle mökille kaupasta mukaan lähtee yksi tai kaksi maisteluun. Loput on sitten mustan puhuvassa tutussa ja turvallisessa pahvisalkussa. Eihän nyt sentään lähdetä pröystäilemään.

Tämä kesäinen Karhu oli aika liru, mutta kivasti hedelmäinen raikkaus tuli sieltä läpi. Kyllähän tämän kesää odotellessa kurlasi, kenties kesälläkin voisi. Sairilan Olutseuran tämä jäsen skipannee tämän kuitenkin kesällä ja jättää mustankin salkun kauppaan. Niin kova jano ei ole, etteikö sitä voisi taltuttaa laadulla sekä pienpanimoita tukien. Sairilan Olutseura suosittelee kesälomalaisia lähtemään rohkeasti omalta mukavuusalueelta ja maistelemaan rohkeasti uusia tuttavuuksia, tukemaan pienpanimoita sekä arvostamaan heidän tekemää työtään suomalaisen olutkulttuurin puolesta. Kesälomareissuilla paikallisten panimoiden tuotteisiin tutustuminen on suhteellisen helppoa (nykyään löytyy suht.hyvin paikalliskaupoista) ja mukavaa touhua antaen pienen paikallisvivahde lisän matkailuun.