keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Lahden erikois Summer 2021 5% & Hunaja Lager 4,5%

 

Lahden erikoinen, tuo tuttu olut merkki jo niiltä ajoilta, kun kaivoin nenääni ja ainoastaan tiesin oluen olemassa olon. Maistamisesta ja oluen mausta sain vielä haaveilla vuosia, eikä se maku mikään hyvä ollut, mutta se on tarina erikseen. Ihmisen makuaisti on siitä hyvä juttu, että se kehittyy läpi elämän ja sitä voi harjaannuttaa, kuten minulle on tainnut käydä mm. viinin ja oluen kanssa.

Lahden erikoinen on viime vuodet ollut perinteikkään ja miellyttävän ulkonäön omaava tuotesarja. Heiltä tulee kesäisin aina markkinoille oma kesäoluensa sekä jokunen "erikoisuus" joita tässä jutussa edustaa hunaja lager. Sairilan Olutseura maisteli Lahden Erikois Summer 2021 5%, joka oli tyyliltään american pale ale ja Hunaja Lagerin 4,5%.

Summer 2021: Keltaisen pirtsakasta tölkistä löytyy tämän kesän olut, american pale alea. Ei varmaan ketään yllätä, ettei tämä mikään maata mullistava olunen ole. Kuitenkin oli omaan makuun miellyttävä ja voisi kuvitella kesän grillailuihin sopivan kyytipojaksi vallan mainiosti. Samoin toimineen kesäkelien janon sammuttajana esim. terassilla nauttien.

Hunaja Lager: Tumman puhuva tölkki ja suurella silmiin pistävä sana Hunaja, asetti tälle oluella jonkunlaiset odotusarvot. Mielestäni lahden erikoiset oluet sopinevat parhaiten normaali arkeen, grillatessa, jouluna rankan päivän jälkeen sekä tietenkin kesäisenä saunaoluena. Tällä kertaa tämä kaatuikin kurkkuun juuri saunassa. Siinä toimi oikein hyvin, jättäen suuhun hieman jopa kuivahkon jälkituntuman. Ei tämänkään kohdalla hurraa huutoja heitelty, maun ollessa suhteellisen perus ja neutraali, mutta loppujen lopuksi ollen ihan mukava. Ai niin...moni varmaan odotti sitä hunajaa, niin minäkin, mutta en valitettavasti löytänyt maistelullani sitä oluen mausta.

Sairilan Olutseura suosittelee tutustumaan Lahden Erikoinen -oluttuotteisiin. Niitä löytyy Oktoberfesteihin, jouluun, kesään jne. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuotemerkki ja kannattaa vaikka olutta siemaillessa tutustua myös kyseisen tuotemerkin historiaan. Arkeen sopivia oluita ja turvallinen poistuminen omalta ja tutulta mukavuus alueelta.