keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Olutrintamalla hienouksia #4

Palataanpa tämän "olutrintamalla hienouksia" juttusarjan pariin pitkästä aikaa. Tämän otsikon alla esittelemme meidän mielestämme esiin nostamisen arvoisia oluita, ei niitä ihan tavallisimpia. Nämä kyseiset Suomen olutscenen hienoudet ovat monesti pitkän työn tuloksia, kypsytettyjä ja keräilystatuksen saavuttaneita hyvin pienen erän oluita. Aikaisemmin on esitelty Olutrintamalla hienouksia #1 (Tujun Wild Barrel Seriesin Lycantrophy 6,6% Blend #1, Olutrintamalla hienouksia #2 (RPS Brewingin The Darkest Hour Chocolate Stout 7%) sekä Olutrintamalla hienouksia #3 (Tujun Wild Barrel Seriesin The Throne 6%). Tällä kertaa päädymme jälleen Tujun Wild Barrel Seriesin seuraavan oluen pariin.

The Drowning 6,6%


Kolmas Panimoyhtiö Tujun Wild Barrel Seriesin olut julkaistiin jo maaliskuussa. Tämän sarjan oluethan ovat taidonnäytteitä siitä, kuinka oluen valmistamiseen käytetty aika mahdollistaa monipuolisen makumaailman oluissa. Osa WBS sarjan oluista on kokeellisempia ja kertatuotteita, mutta osa tulee markkinoille jäädäkseen, kertoili Jukka Tujun Panimolta. Tämän kertainen olut on tyyliltään Farmhouse Ale ja Tuju kertookin oluen kypsyneen 10kk Chardonnay-tynnyreissä, joka on paremmin tunnettu valkoviinien rypäleenä.

Korostaakseen Wild Barrel seriesin oluisiin käytettyä aikaa ja eritoten tämän oluen omaleimaisia puolia, on olutta pullokypsytetty vielä vuoden ajan tynnyrikypsytyksen jälkeen. Ajan kanssa on oluessa tuotu esiin villejä- ja viinimäisiä hedelmäaromeja, tammitynnyrin tanniineja, jolloin lopputuloksena on syntynyt tämä, hienostunut happama Farmhouse Ale. Ei todellakaan mitään kiireellisen ja malttamattoman panimomestarin hommaa, mutta taidonnäytteenä hienous, joita Suomen olutscenessä on edelleenkin liian vähän. Muistattehan, että tämän kyseisen sarjan oluet omaavat oikein säilytettyinä vielä kypsytys potentiaalia useamman vuoden, joten raivatkaahan kellareihin tilaa.

Sairilan Olutseura mahdollisesti pitää seuran sisäiset maistelut, joten makumaailmasta lisää tulevaisuudessa. Kippis!