keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Naku Hard Seltzerit 4,5%

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ratsastaa kysytyimpien ja halutuimpien juomatuotteiden aallon harjalla ja on tuonut markkinoille omat Hard Seltzerit, eli terästetyt makuvedet. Ilmeisesti maailmalla kovassa nosteessa oleva juomatyyli rantautuu muutaman vuoden jäljessä myös Suomen perukoille ja näitä on alkanut näkymään kauppojen hyllyillä.

Mistä siis on kyse? Maustetusta ja terästetystä vedestä, jotka on pakattu fit-tölkkiin ja tölkistä ilmene hyvin selvästi, ettei kyseiset juomat sisällä väriaineita eikä sokeria. Luodaan siis mielikuvaa terveellisestä ja nykytrendeihin soveltuvasta alkoholista. Onko näitä tarkoitus nautiskella salilla (treenin jälkeen), urheillessa ja kesän muissa riennoissa, vai kuinka? Laitilan Naku tuotesarjaan kuuluu kolmea eri makua, sitruuna sour, omena sour ja mango-passion. Koska Sairilan Olutseura ei halua olla kaavoihin kangistunut jäykkisporukka, niin hypättiin hieman pois mukavuusalueelta ja otettiin tarkempaan tutkiskeluun ja eritoten maisteluun tämä kyseinen Naku tuotesarja.

Naku Lemon Sour 4,5%: Tämä oli ensipuraisu kyseiseen "kovaan veteen". Alkuun loi hauskan ja miellyttävän mielikuvan, mielikuvituksen juostessa jo salitreeneissä ja tämän soveltuvan sinne kaikkineen fit-tölkkeineen. Myös juoman tuoksu lupaili hyvää, koska olen suuri happamien hedelmien, marjojen ja juomien ystävä. Alkuun tämä tuoksun ja mielikuvien lupailema positiivisuus kantoi myös maussa, raikkautta oli ja sitruuna tuli mukavasti. Lopulta valitettavasti lässähti teennäisen sitruunan maun mukana ja just yhden tölkin pystyy nielemään. Toi elävästi mieleen omat teiniajat, kun kaverin kanssa sekoiteltiin kirkkaasta viinasta, sitruunan mehusta ja sprite limusta paukkuja. Olimmeko jo tuolloin aikaamme edellä? Toisaalta ehkä maailma ei ollut vielä tuolloin valmis koville vesille ja hyvä näin.

Naku Apple Sour 4,5%: Seuraavana maisteluun pääsi ennalta ehkä kovimmat odotusarvot antanut vihreä omena. Mausta myös löytyi vihreää kirpsakkaa omenan makua, muistuttaen granny smith omenoita. Ei siis lainkaan hassumpaa. Tämä maistui huomattavasti paremmalta ja aidommalta omaan makuun, kuin sitruuna. Tätä voisi kesäkuumalla vaikka lipastakin tölkin janoonsa.

Naku Mango-Passion 4,5%: Viimeisenä näistä mielestäni se parhain. Tätä en ensikerralla kaupassa huomannutkaan, joten tämän maistelin erikerralla kuin kaksi aikaisempaa. Tämä myös eksoottisuudellaan toi itselleni sen "ei niin kiinnostava" ensivaikutelman, mutta tottahan toki mahdollisuuden annoin ja näin myös sain maistettua koko tuoteperheen.

Mango-passion oli todella raikas ja hedelmäinen, ehkä aidoimman makuinen näistä kolmesta. Maut olivat miellyttävässä tasapainossa ja jos eksoottisista hedelmistä pitää, niin tämä on oiva tapa nauttia niiden mausta kesähelteillä. Tätä saattaa eksyä kaupassa silloin tällöin ostoksieni joukkoon,  vaikka onhan nämä vodkalla terästetyt vedet hieman sellaisia 'mitä hittoa' mietteitä ja miksi -kysymyksiä herättäviä.

Sairilan Olutseura pohti hieman näitä mitä hittoa ja miksi ajatuksia, jonka jälkeen keksi paikkansa näille koville vesille. Viime vuosina on paljon toitotettu väliveden merkitystä ja tarkoitusta, nämähän sopii siihen tarkoitukseen vallanloistavasti. Kippis välivedelle!