maanantai 26. heinäkuuta 2021

Laitilan skumppa Sparkling White 4,7%

Kesälomareissulla länsirannikolla ja sisäsuomessa vastaan tuli Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, jossa tietenkin piti pysähtyä tsekkaamassa tehtaanmyymälä. Pihalla ei ruuhkaa ollut, joten pysähdyshän tulisi olemaan pikainen tuliaisten hakureissu sekä hieno mahdollisuus täyttää asuntoauton jääkaappia loppureissua ajatellen.

Tehtaanmyymälän pihalla oli lampaita aitauksessa, joten muukin perhe viihtyi sen aikaa, kun itse suuntasin myymälän uumeniin. Myymälä oli pieni, mutta riittävä tarkoitukseensa ja juomien sekä muiden tuotteiden esille sijoittelu oli selkeää ja mikä tärkeintä, ostohaluja herättävä. Myymälän tarjontaa katsellessa ja samalla muistin sopukoista kaivellen, että mitähän en ole vielä maistanut ja mitkä tuotteista sopisi tuliaisiksi alkoi ostoskoriin kerääntymään tölkkejä limusta, oluen kautta skumppaan. Kattava valikoima siis ja mukava palvelualtis henkilökunta. Iso tekijähän tämä kyseinen paikka on panimoteollisuudesta ja oletettavasti kaikki tuntee heidät kukko-oluistaan. Kukot ei lainkaan heikoimmasta päästä olevia olusia, vaikka ei mitään maata mullistavia olekaan. Soveltuvat äärimmäisen hyvin esim. mökkireissulla lipitettäväksi. Laitila on tehnyt oman oluen jääkiekkoa Mestiksessä pelaavalla Imatran Ketterälle. joka kantaa kekseliäästi hauskaa nimeä keski ketterä. Tänä kesänä Laitilan myyntitilastoissa varmasti hyvän nousun on tehnyt myös Naku Hard Seltzerit, joita on blogissamme esitelty aiemmin.

Mukaan myymälästä tarttui myös leirintäalue olosuhteisiin pientä luksusta, eli skumppaa. Myös myytävä pieni tölkkikoko palvelee leirintäalue-elämää vallan loistavasti, eikä tarvitse isoja pulloja kannella mukana. Illan hieman jo hämärtyessä nautiskelimme "lasilliset" skumppaa, olihan tuolloin keskikesän juhla. Noihin olosuhteisiin todellakin passeli juoma, muutoin hieman vaisuksi jäävä tölkkikuohuva.

Piipahdus Laitilan tehtaanmyymälässä oli mukava panimopiristys reissullemme, mitään huikeita juomia ei sieltä mukaan tarttunut, mutta saimme hienosti täydennettyä juomapuolta, ostettua tuliaiseksi puisen korin täytteenä eri Laitilan juomia ja lapsukaiset näkivät lampaita. Kaikille siis jotain ja näin ollen kaikinpuolin onnistunut pysähdys.

Kesälomaa on varmasti vielä monella jäljellä ja aikataulut kannattaa suunnitella niin (tai jättää kokonaan suunnittelematta), että on mahdollista pysähtyä hetken mielijohteesta mitä eriskummallisiin ja mielenkiinnon herättäviin paikkoihin. Saattaa nimittäin olla, että se tilaisuus on ns. kerran elämässä mahdollisuus ja näin ollen ne kannattaa hyödyntää. Laitilan tehtaanmyymälä ei ehkä niitä eriskummallisimpia pysähdyksiä reissullamme ollut, mutta ehdottomasti yksi mukavimmista pikku stopeista. Sairilan olutseura suosittelee aikatauluttomaan matkailuun sekä tekemään ostosmatkoja panimoiden omiin myymälöihin, niissä pääsee aina asian "alkulähteille" ja on miellyttäviä kokemuksia niin ostajalle kuin tuottajalle.