sunnuntai 22. elokuuta 2021

Lempo 3,5%

 

Hiisin Lempo 3,5% white grape sour, WAU! Jyväskyläläinen Hiisi on yksi monista meitä lähellä olevista panimoista ja hyvin tunnistettavissa persoonallisesta visuaalisuudestaan olutpullojen etiketeissä. Itseltäni puuttuu sellainen kunnon tutustuminen Hiisin oluisiin, vaikka niitä elämäni varrella useampia maistellut mm. Mikkelissä järjestetyissä Craft Beer Weekendeissä. En tiedä miksi tämä tunne, että panimo on jäänyt vähälle maistelulle. Ehkä tämä tulee korjata, jotta ei mieltäni enempää "vaivaa".

Mökkireissullani matkalla ruokaostoksia tehdessä, ei ollut tarkoitus lainkaan ostaa olutta, koska sitä olin varannut jo riittämiin kotoa lähtiessäni mukaani. Kuitenkin kotipaikkakunnan ulkopuoliset oluthyllyt tulee aina tarkastettua paikallisten löytymisen toivossa ja vaikka niitä ei tällä kertaa löytynyt, niin Hiisin Lempo oluen asettelu oli itselleni osuva, koska white grape sanat porautuivat verkkokalvoilleni ja ajattelin, että (myös) valkoviinin ystävänä tuo voisi olla veikeä olut. Vaikka olutta oli riittämiin (ja reissulla tulisi lisää Kolin Panimolta) niin aina sitä lisää mahtuu ja tarvetta ilmenee.

Lempo olut sai aikaan minussa suuren  WAU-fiiliksen ja totesin saman tien Hiisin tehneen kultaa, jonka he ovat pullottaneet. Myös pullosta löytyvä biisiehdotus Izzy Bizu - Sweat (A La La La Long) sopi tuohon hetkeen mökin terassilla nautittuna ihan huikeasti. Todella miellyttävä ja kokonaisvaltainen kokemus, kiitos. Harvoin oluen juonnin ohella tulee ajatuksia, että tarvitsee kiittää olutta, panimoa tai muita tuohon hetkeen liittyviä tahoja, mutta tällä kertaa haluan osoittaa kiitokset omasta puolestani Hiisin väelle erittäin onnistuneesta oluesta ja tuosta hienosta kokemuksesta minkä koin sitä nauttiessani. Sopi omaan makuun todella hyvin ja ehdottomasti on tätä nautittava joskus uudestaankin.

Sairilan Olutseura suosittelee tutustumaan Hiisiin ja heidän oluisiin liitettyihin musiikkisuosituksiin, joskus ne saattaa osua WAU-fiiliksen tuoden. Oluen maistelu, nauttiminen ja juominen voi olla kokonaisvaltainen kokemus, minkä voi aistia useammilla aisteilla, ei vain makuaistilla. Kippis, nauttikaa!