keskiviikko 4. elokuuta 2021

Metka Gose 4,6%

 

Vielä on muutamia kesälomareissun oluista täällä ruotimatta. Turun Kakola ei välttämättä ensimmäisenä tuo mieleen olutta, vaikka sitä on siellä varmasti monesti aikaisempina vuosina kaivattu ja ajateltu. Nykyään Kakolanmäellä toimii mm. panimo, Kakola Brewing Company ja heidän Metka Gose 4,6% valikoitui tällä kertaa esittelyyn. Kakolan oluita olin jo aikaisempina vuosina maistellut ja mieleeni oli piirtynyt miellyttävä kuva panimon laadusta. Onnekseni myös tällä reissulla heiltä löytyi muutama uusi olut itselleni maistettavaksi.

Gose oluttyyli on puhtaimmillaan ja monesti myös parhaimmillaan suolaisena, eikä niin maustettuna. Tämä olut oli Goselle tyypillisen suolainen ja hillitysti maustettu korianterin siemenellä sekä appelsiinin kuorella. Tällä yhtälöllä ja mukavalla pienellä hapokkuudella pantu Kakolan Metka Gose on mielestäni hyvin onnistunut, raikas ja äärimmäisen mukava kesäjuoma. Sopi hyvin Ruissalon leirintäalueella nautittuna, joten sopinee varmasti mökille, grillatessa, seurustellessa, rannalle, veneilyyn ja kaikkeen mukavaan kesätouhuiluun.

Sairilan Olutseura suosittelee ehdottomasti kesäkeleissä tätä juomaa maistamaan sekä ehdottomasti tutustumaan Kakolan muihin oluisiin, hieno ja hyvä panimo kaikinpuolin. Kippis!