lauantai 11. joulukuuta 2021

11. Luukku (Shop DOM:n olutjoulukalenteri)

11. Luukku


Mitä tuli: Nyt tarjoili Shop DOM:n olutjoulukalenteri mielenkiintoisen oluen. Brittiläisen ja hyvinkin kovassa nosteessa sekä suosiossa olevan Verdant Brewing Co:n MaryLou 5,2% Pale Ale. Itse olen kyseiseen panimoon törmännyt useita kertoja esim. suomipanimoiden vieraskaapeissa, erilaisissa olut medioissa ja oluen harrastajien puheissa. Kuitenkin panimo on vielä itselläni pysytellyt vain "korvan takana" ja näin ollen maistamatta. Tämän kalenterin myötä pääsen ensipuraisun ottamaan ja ilmeisemmin ihan suhteellisen hyvällä oluella. Joulukalenteri voisi jatkaa tätä linjaa loppuun saakka, thanks.

Miltä maistui: Olossa ehkä pienoista parannusta, mutta odotellaan vielä maistelun suhteen. Ensi vkolla aletaan sitten viimeistään kuromaan päiviä takaisin ajantasalle. Päivitetään myöhemmin tämä kohta.

Päivitys 23.12.2021: Yksi eniten mielenkiinnon herättäneistä luukkujen sisällöstä, juurikin tuon panimon vuoksi. Olut kaatui lasiin todella kauniin keltaisen sävyisenä nektariinina. Kauniin värin lisäksi myös vaahto ja sameisuus olivat upeita. Tässä kohtaa odotukset vain kasvoivat. Nämä on kai niitä oluttrendin aallonharjalla ratsastavia oluita/oluttyylejä tällä hetkellä ja kaikkien haluamia. Itselleni nämä on  hieman sellaisia joko tai. Onnistuessaan ovat hyvinkin maistuvia ja omaan suuhun sopivia, mutta sitten on se toinen puoli, jossa liika "ipamaisuus" jyrää kaiken alleen ja näin ollen vahva alkumaku pilaa taustalla mahdollisesti olevan hyvän oluen. Tämän kohdalla kävi vähän noin, siinä ja siinä. Olut oli kyllä maukas ja sieltä aika ajoin pilkahteli niitä hymyn huulille nostavia juttuja, mutta sitten vaakakupissa myös hieman niitä toisia makumaailmoja. Ihan ok olut kuitenkin.