sunnuntai 12. joulukuuta 2021

12. Luukku (Shop DOM:n olutjoulukalenteri)

12. Luukku


Mitä tuli: Tämän päiväinen luukku tarjoili jälleen itselleni täysin entuudestaan maistamattoman oluen, hienoa. Maku Brewingin Vaahtoparta jouluolut 5,3%, panimo on nimenä sekä tuotteiden ulkonäön perusteella tuttu, mutta jäänyt maistelut muutamiin satunnaisiin olusiin. Tämän vuoksi ihan mukava yllätys myös tämän päiväisen luukun sisältö.

Miltä maistui: Skitapaan vielä maistelu, niin pääsee huomenna töihin ja arkeen kiinni. Huomenissa voisi mahdollisesti alkaa jälleen maistelemaan ja kuromaan näitä muutamaa päivää kiinni. Päivitetään tänne siis myöhemmin tämä kohta.

Päivitys 22.12.2021: Näin pitkään sai tämä luukun sisältö kylmetä kaapissa. Tänään jouluvalmistelupäivän päätteeksi koppasin vaahtoparran kaapista matkaan ja suuntasin saunaan. Olut oli aika makea ja suhteellisen helppo, mutta löylyt olisivat olleet huomattavasti huonommat ilman vaahtopartaa, joten oli olut paikallaan. Makeus oli oluessa aika veikeä, ei tästä lempparia tullut, mutta ei tää mitään kuraakaan ollut. Perus ok jouluolut.

Fiiliksiä kalenterin puolivälissä: Shop DOM on ilokseni tänä vuonna onnistunut kalenterissa paljon paremmin, kuin viime vuonna. Alla muutama plussa ja yksi miinus, tämän hetken fiiliksistä.

+ Joulukalenterin pakkaus, selkeä yksi ja toimiva, vaikka muutamien ulossaanti onkin ollut hieman hankalaa, mutta multahan ei olut kalenteriin jää, prkl. Facen olutryhmissä osa on muiden panimoiden kalentereita avatessaan esim. ottanut avukseen leathermanin tai pihdit, mutta itse olen vielä pärjännyt ihan sormin ja pakkaus on edelleen ehjä.

+ Sisällön monipuolisuus, tähän varmasti äärimmäisen hyvä lisä on ollut ulkomaalaisten oluiden mukaan tuonti vaikka en epäile, etteikö suomalaisistakin saisi ihan kelpo sisällön. Myös muutamat sidukka ja lonkero on ollut ihan paikallaan, vaikka toinen niistä olikin omaan makuun ihan kuraa.

- Alkoholittomat oluet/virvoitusjuomat! Vaikka pidän niistä ja aika ajoin ostan niitä maisteluun kotiin, niin silti en ehkä olutjoulukalenterissani niitä kaipaa. Toisaalta muutama sellainen saattaa sisällön hankinta budjettiin antaa pelivaraa parempien oluiden hankintaan, mutta mieluummin ne muutamat eurot maksaisin ostohinnan yhteydessä, jos tietäisin ettei sisällä alkoholittomia. Tämä on tietenkin maku asia, mutta kallistun vielä tälle ajatukselle, haluan itse määritellä milloin haluan alkoholittoman oluen ja tuossa hetkessä ostan tai otan kaapista, jos sattuu olemaan. En kaipaa niitä kalenteriini.

Olen ollut kalenteriini tyytyväinen ja jos loppu puolikas onnistuu pienen noston tasossa vielä tekemään, niin ensi vuonna harkitsen jälleen hyvin vakavasti hankintaa. Tämä aiheuttaa myös loppu luukkujen avaamiseen hieman paineita ja jännitystä, että onnistuuko loppua kohden vielä parantumaan. Sairilan Olutseura toivottaa jännittävää joulunodotusta jokaiselle.