sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

The Mutants Are Revolting 4,5%

Kanadalaisen Flying Monkeysin The Mutants Are Revolting 4,5% ipa saa tällä kertaa kunnian päästä tänne "arvioitavaksi". Enemmän nämä raapustukseni on ehkä kuitenkin kokonaisvaltaisia fiilistelyjä maisteluhetkestä, eikä niinkään suoria arvioita.

Olut kaatui lasiin kauniin värisenä sekä pitkään viipyilevällä komialla vaahtokukalla. Pehmeä ja tasapainoinen ipa, jossa hyvin maltilliset prosentit. Voisi kuvitella, että maltilliset prosentit vaikuttaisi oluen runkoon tai makuun, mutta täytyy tätä olutta maistellessa todeta se vääräksi kuvitteluksi. Hyvä ja laadukas perus ipa, jota ei ole katkeroitu pilalle ja näin ollen maku on hyvässä harmoniassa eikä katkerot nouse hallitsevaksi.

Näin on jätettävä hyvästit Flying Monkeysille, kunnes jälleen kohtaamme. Tämä siitä syystä, koska jääkapistani on tällä hetkellä maisteltu kaikki tämän panimon tuotteet. Kyseinen panimo on yksi mieleenpainuvimmista ollut itselleni ja ehdottomasti tulen maistelemaan jatkossakin heiltä vastaan tulevat oluet. Tanskalainen Warpigs on toinen ulkomaalainen panimo, joka nauttii mielessäni samanlaista arvostusta sekä kiinnostustani. Ilmeisemmin näiden molempien panimoiden oluita on alkanut hieman enemmän Suomesta jo löytymään ja hyvä niin. Flying Monkeys panimon syntytarina, visuaalisuus ja oluet ovat mieleen jääviä. "Normal is Weird", kuten he osuvasti panimon sivuilla kirjoittaa ja eihän heidän oluet aina niitä normaaleimpia ole.

Sairilan Olutseura nostaa hattua rohkeudesta sekä kiittää erittäin laadukkaista ja tasapainoisista, maistuvista oluista. Seuraavaan kertaan Flying Monkeys, kippis.