keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Koli Olut Brunette 7,4% & Saison 5,3%

Muistellaas vielä hetki taannoista Kolin Panimolla vierailua ja kirjoitellaan muutamasta heidän oluesta vielä sananen. Maailmalla riehunut "virustauti" on saanut ihmiset kiinnostumaan retkeilystä ja luontokohteista kiitettävästi. Tämä suuntaus on erittäin hieno juttu ja meillä Suomessa löytyy kauniita luontokohteita sekä lähimetsää, jossa mielenterveyttään voi käydä hoitamassa. Koli tarjoaa yhden Suomen kauneimmista näkymistä, kansallismaiseman ja Sairilan Olutseura suosittelee siellä matkaavia ehdottomasti myös tukemaan pientä panimoa. Keskiviikkoisin Kolin Ryynäsessä on mahdollisuus Kolin Panimon tastingiin, joten varailkaahan ihmeellä tastingiin paikkoja heidän nettisivuiltaan. Hyvin miellyttävä omistaja otti meidän viime kesänä panimolla vastaan, kertoi panimosta, oluista sekä siidereistä. Hyvin mukava käynti, jota mielellään muistelee.

Koli Olut Brunette 7,4% oli hyvin tasainen olunen hyvällä tapaa, korkeasta prosentista ei ollut tietoakaan. Suhteellisen helppo juotava ja pisti huikka toisensa jälkeen miettimään, että miten hienosti on saatu nuo prosentit häivytettyä makumaailmasta. Tämän vuoksi hyvin onnistunut, koska ei se aina kaikilta onnistu.

Koli Olut Saison 5,3% oli pitkästä aikaan omaan makuun maistuva saison. Korianteria olin makumaailmasta hieman löytävinäni, mikä ei kyllä kuulu omiin lemppareihin, mutta tässä hyvin maltillisesti. Makumaailma oli loppujen lopuksi aika perus ja tasainen, hieman kuivahko. Oluena kuitenkin onnistunut, koska ei tasaisuus ole aina pahaksi.

Sairilan Olutseura toivottaa rohkeutta kesän 2022 reissuihin ja retkiin, yhdistää voi myös lähialueen tuottajia ja saada myös hikisen retken jälkeen mukavia kokemuksia iltaan esim. tastingin kautta.